Suomessa järjestetään runsaasti raveja ja muita hevosaiheisia kilpailuja, kuten esteratsastusta. Hevosurheilun suosio on ollut jo pitkään nousussa. Hevosaiheiset messut ja näyttelyt eivät Suomessa ole yhtä tunnettuja tapahtumia kuin kilpailut, mutta näyttelyitä kuitenkin järjestetään runsaasti.
Esimerkiksi Hippolis järjestää erilaisia hevostapahtumia ja tiedottaa niistä. Nykyään tietysti suurin osa hevosista ovat ravi- tai harrastehevosia. Työhevosia niiden alkuperäisessä tehtävässään ei ole enää vuosikymmeniin juurikaan Suomessa ollut. Vuonna 2014 on järjestetty jo Tampereen ja Anjalankosken varsanäyttelyt, sekä mm. Orimattilan, Mikkelin ja Kouvolan tammanäyttelyt.
Näyttelyissä hevoset käydään läpi ja niiden ruumiinrakenne, jalat, kaviot ja käyntityylit pisteytetään. Näyttelyt on yleensä jaettu ratsuhevosten ja -ponien näyttelyihin sekä suomenhevosten ja lämminveristen näyttelyihin. Kaiken kaikkiaan näyttelyjä pidetään eri puolilla Suomea vuoden aikana yli sata. Suurin osa on tamma- ja varsanäyttelyitä, mutta mukana on myös mm. islanninhevosia ja oriiden kantakirjauksia. Pisteytykset annetaan yleensä seuraavanlaisten kriteerien perusteella: voidaan arvostella päätä ja ruumiinrakennetta, kuten hevosen kaulaa, ylälinjaa ja takaosaa.
Jalat ja hevosen lihaksikkuus mainitaan pisteytyksissä myös. Erikseen arvostellaan myös hevosen liikkeet, kuten käynti, ravi ja laukka. Pisteytys voidaan tehdä asteikolla 1-10. Suomen hevosharrastus on hyvin organisoitunutta ja Suomen Hippos ry on raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö valtakunnallisesti. Siihen kuuluu 130 jäsenyhteisöä.
Yhdistys pitää kantakirjaa ja rekisteriä kaikista Suomessa kasvatettavista hevosroduista. Se myös valvoo ja johtaa ravikilpailutoimintaa Suomessa. Suomen Hippos harjoittaa myös koulutus- ja järjestötoimintaa sekä julkaisee omaa lehteä ja www-sivua. Hevosnäyttelyt ovat erinomainen tilaisuus alan harrastajille kokemusten vaihtamiseen ja kaikille hevosten ystäville myös hyvä tilaisuus nähdä erilaisia rotuja ja yksilöitä.